Sylting og konservering.

Herlig hjemmelaget eplesaft

Har du epler i hagen så er dette en fin måte å lage saft på. Dette er veldig enkelt og smaken ble veldig god. Saften kan også fryses om du lager mye og vil ha saft utover vinteren. Her kommer opps...

Eplemos

Jeg har fått masse epler fra tante og onkel og en del av disse ble til herlig eplemos. Kjempegodt på brødskiven men også et must i tilslørte bondepiker. Også er det kjempe enkelt. Man kan også smak...

Plomme syltetøy

Ellen kom hjem til oss i forrige uke med plommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så enkelt og så godt!Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort.Man kan også ...

Rognebærgele

Jeg plukket rognebær i Heidal og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk.Jeg tenker å bruke dette i viltsauser, så det blir spennende å prøve ut den selvlagde. Så ta turen i skogen og plu...

Syltet små agurker

Jeg har lenge tenkt å sylte små agurker, men det har vært en hektisk høst med flytting og ny jobb så tiden har rett å slett ikke strekt til. Men så endag jeg var på grønnsaksbutikken på Rygge så fa...

Hjemmelaget solbærsyltetøy

Jeg bare elsker solbærsyltetøy og jeg har selvfølgelig laget det i år også! Jeg bruker det somregel til ost og kjeks. Det er en perfekt kombinasjon! Det er også godt å fylle i kaker eller lage saft...

Ripssaft

I år har jeg laget hjemmelaget ripssaft fra ripsen i hagen, og det ble en god og forfriskende saft.Jeg laget saft av 3 liter ripssaft. Jeg laget også ripsgele. Om du vil prøve det så ligger oppskri...

Stikkelsbær syltetøy med cognac.

Endelig er det sylte sesong igjen! Jeg plantet en liten busk med rød stikkelsbær i hagen i fjord høst, og det resulterte i dette lille glasset med syltetøy. Bestemor hadde alltid hele stikkelsbær i...

Sitronstand av Amalfi sitroner

Endelig er sesongen for Amalfi sitroner her!!Dette er helt fantastiske Italienske sitroner med en fantastisk smak og lukt. Jeg er så heldig å jobbe med frukt og grønnsaker på Augusta Arnesen,noe so...

Ovnsbakt/tørket tomat.

God morgen:) En strålende dag her på Blaker. Halloween kjeksdeigen står kjølig til utbaking og brøddeigen er på gang. Så nå er det litt frokost før Edward og jeg kaster oss ut i bakingen. Det blir...

Balsamico marinerte boretaneløk.

Legger ut min oppskrift på marinert boretaneløk idag. Det blir bryllupsmiddags forbredelser idag også, så ingen middags oppskrift.Det er ganske hektisk å lage to retters meny til 37 stk.Men gøy er ...

Syltet små beter.

Her kommer min oppskrift på syltet små beter. Jeg brukte cioggia,gule og røde beter. Brukte en sur/søt eddik som lake. Nå kan de stå og kose seg et par uker, så er det klare til å spises. Kan spise...

Fikenchutney.

Siden fikensessongen fra Tyrkia er på topp omdagen, så måtte jeg lage fikenchutney. Denne passer perfekt til ost eller lam.Prøvesmakte litt til lammet igår, og det smakte veldig godt. Her kommer o...

Tyttebærgelé.

Igår hadde Edward og jeg en kjempefin tur i skogen med familien Gjefsen. Vi storkoste oss med horn,cupcakes,kjeks,kaffe og saft. Et fantastisk vær å være ute i. Det ble også litt tyttebær på oss. S...

Syltet små plommer.

Fikk tak i disse søte små plommene på jobb,så måtte bare sylte disse. Dette er ikke plommer man får tak i butikken, men norske Victoria plommer er perfekte til sylting.De smaker nydelig til is,men ...

Ingefærchutney.

Jørn laget ingefærchutney igår. Dette er veldig godt til svine kjøtt.Her kommer oppskriften: 300 gr frisk ingefær i biter- i strimler. 300 gr fersk paprika- i litt store terninger 250 gr agurk- ...

Eple gelé

Da har jeg kokt eplesaft i to dager, så påtide å lage eplegelé. Tror jeg har litt gelé dilla;) Men det er skikkelig godt!Også er det søte gaver å gi bort. Her er oppskriften: Del eplene og ha det ...

Plomme gelé.

Har laget plomme gelé idag. Fikk to poser med plommer av tante igår, så måtte lage noe av de. Det er mye jobb med gelé,men det er knall godt. Her kommer oppskriften: Kok opp plommer i en saft k...

Villbringebær syltetøy.

Idag har vi vært på en herlig skogstur og da fant vi 7dl bringebær. Dette måtte bli syltetøy! Ingenting er så godt som hjemmelaget villbringbær syltetøy på ferskt brød. Her er oppskriften: 7 dl v...

Ripsgele

Nå at vi laget rips gele av ripsen på treet i hagen.Det ble ca 5 liter. Kokte først saft,så gele av 2 liter saft.Her er oppskriften:2 liter saft av ripsSaft av 2 sitron2 kg sukker. Kok alt opp på s...

Ovnsbakte/tørkede tomater.

Lagde ovnsbakte cherry klasetomater igår. Disse skal jeg ha til pesto pasta retten på torsdag. Det krever lang steke/tørketid,men det er verdt det!Sånn gjør du:Del tomatene i to og legg i en ildfas...
Matforelskelse

Matforelskelse

30, Moss

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 4 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits