september 2012

Grove kjøttkaker med fløtesaus

I dag vil jeg dele en skikkelig søndags middag oppskrift med dere. Jeg spiste riktig nok dette på en tirsdag, men det var litt søndags følelse over det hele.Vi fikk også smakt på de små syltede agu...

Naan brød med koriander og chili

Denne uken har vi laget mulligatawny suppe med masse godt og til det servere jeg naanbrød med chili og koriander. En kjempegod kombinasjon og en fantastisk suppe! Husk at naan brød må stekes på hø...

Krydder eplekake med honning topping

Her kommer oppskriften på kaken jeg bakte i går. En god og saftig kake med epler og god kryddersmak. Jeg laget en topping med honning fra Hellas.Man kan selvfølgelig også bruke norsk honning. Jeg b...

Plomme syltetøy

Ellen kom hjem til oss i forrige uke med plommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så enkelt og så godt!Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort.Man kan også ...

Dinosaur rundstykker

Edward og jeg laget rundstykker på søndag og denne gang ble de dinosaur rundstykker,noe som var veldig stas. Kjøpte disse kule utstikkerene i nettbutikken til Britt fra Kakebua. Sjekk ut nettbutikk...

Fylt paprika

I dag kommer min oppskrift på fylte paprika. Vi spiste dette til fredagskosen, men dette kan også brukes som hverdagsmat som helt fint kan lages dagen i forveien.En enkel oppskrift med "lure" grønn...

Rognebærgele

Jeg plukket rognebær i Heidal og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk.Jeg tenker å bruke dette i viltsauser, så det blir spennende å prøve ut den selvlagde. Så ta turen i skogen og plu...

Lammebaron med røsti,auberginpurè,rødbeter og aspargesbønner.

Da er det helg igjen! Lammesesongen er i gang og det må utnyttes. Dette er en rett eg serverte sist helg, så om du får tak i lammesadel i butikken så kan jeg anbefale denne oppskriften. Vi var så h...

Sjokolade panacotta med epletrio

Her kommer min oppskrift på sjokolade panacotta. Serverte dette i helgen med en epletrio. De norske eple er i sesong og det må utnyttes. Smakfulle epler med masse smak!Så denne desserten anbefales....

Lammekraft

I dag deler jeg min oppskrift på lammakraft. Vi laget lammekraft i helgen av lammebein fra lammesadelen.Den perfekte kraft gir den perfekte saus! Det krever litt koketid,men det gjør seg selv på pl...

Jordskokksuppe

I går spiste vi en fantastisk 3-retters og forretten ble jordskokksuppe som er min favoritt suppe.Endelig har disse små røttene kommet i butikken. De Norske er nok like om hjørnet, men de Franske e...

Høstsalat

Det har vært en herlig høstdag i Heidal og dagens lunch ble en høstsalat med bacon. En knasende salat med en litt syrlig sitron og honningviagrette. En perfekt lunch med masse gode smaker. Denne o...

Syltet små agurker

Jeg har lenge tenkt å sylte små agurker, men det har vært en hektisk høst med flytting og ny jobb så tiden har rett å slett ikke strekt til. Men så endag jeg var på grønnsaksbutikken på Rygge så fa...

Kanelsnurrer

I går kveld koste vi oss med kanelsnurrer. Jeg langtidshevet deigen et par timer. Jeg satte deigen på kaldt vann og tok turen til sverige og bakte de ut da vi kom hjem. Og vips så hadde vi ferske s...

soppsuppe

Høsten er her og soppsuppe er et must i høstmørket. Dette var forretten jeg serverte til lørdagens 3-retter. Så med fyr i peisen,god vin,mat og venner så ble det en kjempekoselig kveld!Dette er en ...

Sprudlende cupcakes

Forrige helg var jeg på en kjempekoselig cava jentekveld hos Tina. Og i den forbindelse så laget jeg disse herlige cupcaksene med sprudler i.Kombinerte de med hvit sjokoladekrem og marsipan sommerf...

Smuldrepai med epler

Høsten er her og de norske eplene er i butikken. Syrlige og perfekte til bakst! Det var Ellen som laget denne på søndag da jeg slappet av på sofaen, men siden den var så god så deler jeg oppskrifte...

Høstens lammeskank med polenta og bønner.

Endelig er lammesesongen i gang igjen og høstens første skank er spist! Lammeskank er fantastisk godt og smakfullt. Det er alt i en form,så et par timer i ovnen, så vips ferdig mørt kjøtt.Jeg teste...
Matforelskelse

Matforelskelse

30, Moss

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 4 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits