februar 2012

Ovnsbakt kylling med quinoa og mango saus

Dagen middag ble kylling med litt spenstig tilbehør. Jeg har lenge tenkt å prøve ut quinoa, og nå var tiden inne.Quinoa er små frø som kokes på sammen måte som bulgur eller cous cous. Mango sausen ...

Maling på menyen

Det er hektiske dager med oppussing av huset som skal selges, så derfor ingen oppskrift idag. I disse oppussings tider så blir det lett middag som idag med oppvarmet stroganoff gryte.Men det er god...

Blodappelsin sorbet

I helgen laget jeg en av mine favoritt sorbeter nemmelig blodappelsin. Serverte sorbeten til flytende sjokoladefondant som alltid er en sikker vinner. Oppskrift på fondant kommer. Sånn lager du blo...

Biff stroganoff

Dagens middag ble Biff stroganoff. Dette er en kjempegod gryte som jeg alltid serverer potetstappe til sånn som mamma alltid gjør det. 800 gr oksekjøtt-i strimler 1 løk i terninger 3 ts paprikap...

Helg!

Endelig helg! Sitter avslappet i sofaen etter fredagstacoen.Etter en hektisk uke så var det godt med taco og sofa kos i kveld. I morgen reiser vi til Moss til Tina og Andrè. Vi skal hjelpe Andrè å ...

No knead brød-Matpakke brød.

Her kommer oppskriften på brødet jeg lager til hverdags. Jeg elsker no knead brød! Uttrolig lett å lage og veldig god med brunost på:)Husk at denne typen brød skal heve i 18 timer. Men så enkelt da...

Lefse rull med urte cremè.

Lefse rull er perfekt tapas mat. Enkelt å lage og nydelig på smak. Jeg bruker hjemmelaget lefse,men om du ikke har det for hånden så bruk kjøp lefse. Så enkelt kan det lages: 2 lefser 1 bx kremos...

Bocuse d`Or Europe Brussel 2012!

Jeg er rett å slett overlykkelig etter at jeg fikk beskjed om at jeg får være med til Brussel og EM i kokkekunst Bocuse d`Or!Så Matforelsket som jeg er så blir nok dette en stor opplevelse for meg....

Pasta salat

Her kommer oppskriften på pasta salaten som vi serverte til brunch tapasbordet på fjellet. Dette er en kjempegod salat som passer godt til tapas eller til en god lunch. 250 gr kokt pasta 1 glass ...

Dagens tapas

Hadde tapas til lunch/brunch idag.Tapas er godt og variert, her kommer noen bilder av noen av godsakene. Kommer noen oppskrifter etterhvert.Vi hadde også focaccia,aioli og oliven. Dampet asparge...

Fastelavens boller

I morgen er det fastelavens og da må man selfølgelig ha boller med krem! Jeg er ikke så veldig glad i krem, så vi lager en råkrem.Det er mye bedre. Ettersom vi er på fjellet så er det ingen fancy b...

Kebab boller

Ja man kan lage kebab selv uten masse saus som er stuet oppi et pitabrød...Kan jo være god det, men om du vil lage det selv på en litt sunnere måte så kan det gjøres på denne måten: 2 pakker kylli...

Mississippi pie

Her kommer oppskriften på kaken jeg bakte til morsdagen. En herlig kraftig sjokoladekake med tre lag. Oppskriften fant jeg på bloggen til Passion4baking. Hennes så selfølgelig litt finere ut, men s...

Valentines kjeks

Røde hjerte formet kjeks med sitron fyll passer vel perfekt til valentines? 100 g smør 100 gr melis Dette piskes fluffy, så tilsettes: 0,5 egg( Dette er en halv oppskrift. Man kan bruke et helt...

Hjerte rundstykker

Edward og jeg laget hjerte rundstykker på lørdag og her kommer oppskriften:) 6 dl vann 0,5 stk fersk gjær 1 dl olje 1,5 ts salt 100 gr havregryn 100 gr grov spelt 600 gr hvetemel Kjør samme...

Calzone

Her kommer min oppskrift på calzone. Dette er en innbakt pizza med masse ost og masse gode smaker. Ofte når man kjøper dette ute så er de fyllt med skinke, men her er det kun fantasien som setter g...

Valentines sjokolade

Snart står valentines for tur. Vi har ingen stor tradisjon denne dagen,men det er alltid hyggelig å gi bort noe for å vise at man er glad i noen. Jørn og Edward reiser på vinterferie på fjellet imo...

Parmesangratinert kalkunfilet med auberginpurè og hvitløkssky

Hva med kalkun til helgen? Jeg er stadig på leting etter nye smaks opplevelser og da passer det greit å titte litt i kokebøker(som vi har veeeldig mange av) og få litt inspirasjon. Jeg er veldig d...

Cupcakes med sitronstand

Jeg fikk somsagt Love Manuela boken av Jørn, og det var på tide å teste ut flere av hennes oppskrifter.Ettersom jeg har et par glass sitronstand i kjøleskapet så ble det Simple White Cupcakes med s...

Kyllingburger

Her kommer oppskriften på kyllingburgeren som vi hadde til middag på mandag. Disse er saftige og gode med en smak av soltørket tomat. Det krever litt ekstra tid med maling av kylling, men det er ve...

Hamburgerbrød lagtidshevet

Her kommer en oppskriften på hamburgerbrødene jeg hadde til middag i går.Ettersom det er hektiske dager så kaldhever jeg somregel deigen i kjøleskap over natten. Da får man ferskt brød til hamburge...

Spinat gnocci

Her kommer oppskriften jeg brukter på Gnocci. Jeg bruker oppskrften som er i Familie kokeboka av Tom Victor Gaustad og Ole Martin Alfsen. Denne boken er uttrolig bra og alle oppskrifter funker!Gnoc...

Marshmallows

Marsmellows i varm sjokolade...Mmm,det passer bra i vinterkulden vi har nå!Jeg fikk for en stund tilbake Love Manuella boken av Jørn og der fant jeg oppskriften på disse søte herlighetene. 2,5 dl ...

Rundstykker med gulrot

Her kommer oppskrift på dagens lunch. Det er bitende kald ute, så da passet det bra med ferskre rundstykker og fyr i ovnen. 0,5 bit gjær 0,5 liter vann Dette blandes i bakebollen for så stå og g...

Masterchef og grand!

Blir ingen oppskrift fra meg idag heller da jeg er opptatt med lunch på Grand:)Og i går ble det litt shopping for anledningen...Det er innspilling av nye episoder av masterchef og er igjennom jobb ...

Øl kylling

Her kommer en oppskrift på saftig kylling som er ovnsstekt i römertopf med øl og grønnsaker. Jeg stekte kyllingen på 180 grader til kjernetempraturen var 77 grader. Når kyllingen er ferdigstekt så ...
matforelskelse

matforelskelse

29, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits