Dessert

Tilslørte rabarbra tupper

Det er sommer og rabarbratid! Endelig kan man lage noe av denne sure stilken som vokser vilt i hagen...Jeg har laget en kremet mascarponekrem med rabarbarbrakompott tilsmakt ristet kokkos. Dette er...

Multe brulee

I dag kommer oppskriften på multebruleen jeg serverte til lakris isen.Min svigerinne har plukket multer i høst og jeg var så heldig å få en boks til forrige helgs middag.Og av det ble det multe bru...

Solbærmousse på nøttebunn

I dag kommer en oppskrift på solbærmousse. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle teste ut denne oppskriften som jeg har tatt fra kokeboken Mer av Ole Marin Alfsen og Tom Victor Gausdal,og nå var det en...

Ananas-og romsorbet med sjokolade-og romcreme

I helgen laget jeg en ananas og romsorbet som jeg serverte til en rom og sjokoladecrem. Og isen ble fantastisk på smak og konsistens. Så om du planlegger en god middag til helgen så anbefaler jeg d...

Sjokolade panacotta med epletrio

Her kommer min oppskrift på sjokolade panacotta. Serverte dette i helgen med en epletrio. De norske eple er i sesong og det må utnyttes. Smakfulle epler med masse smak!Så denne desserten anbefales....

Pasjonfrukt panacotta

Her kommer nok en panacotta oppskrift fra meg.Denne serverte jeg på 5 års bryllupsdagen vår. Panacotta er en av mine yndlings desserter. Jeg serverte den med en himmelsk god sjokolade is/sorbet. Op...

Rabarbra -og bærcrumble

Våren er her og den norske rabarbaren er i butikkene. Herlig! Men den første rabarbraen er så sur at man kjenner det ned i stortåa om man tar en bit, men derfor er det perfekt å marinere rabarbraen...

17.mai dessert med marinerte bær og vanilje creme fraiche

Jørn og jeg har spist en fantastisk 3-retters idag og denne desserten ble en frisk avslutning på måltidet. Friske bær er enkelt og alltid god! Serverte med knasende pike kyss og fløyelsmyk crem fra...

Skogsbær med gratinert sabayonne

Jeg har lenge tenkt til å teste ut sabayonne saus. Har ikke laget denne sausen siden jeg var kokkelærling, så på tide å teste det ut igjen. Dette er en søt saus som passer perfekt til bær. Jeg mari...

Myk sjokoladekrem med salt karamellsaus

Fant denne fantastiske oppskriften på Vg nett sine matsider. Denne var en skikkelig sjokoladesmaksbome! Serverte den med appelsin sorbet for å få litt friskhet i desserten. Sånn lager du kremen: ...

Pasjonsfruktkrem med ananas skum

Her kommer oppskrift på en kjempegod påske dessert som jeg serverte til middagen igår. Gul og god som passer perfekt i påsken. Vi pusser opp huset i påsken, så hele dagen går til dette mens kvelden...

Mojito panacotta med lime marinerte jordbær

Her kommer oppskrift på gårsdagens dessert. Panacotta med lime med følge av marinerte jordbær. Kjempegod dessert som helt klart vil bli laget iløpet av sommeren igjen.Da med litt rom... Sånn lager ...

Mango dessert med karamell mandel

Edward og jeg er hjemme alene idag og jeg synes vi fortjente en dessert etter middagen. Dette er en kjapp og god dessert. Og litt hverdagslig...Lager du mandel karamellen på forhånd så tar det bare...

Sjokolade drøm

Vi hadde middags gjester igår, og ettersom Ellen har har hatt bursdag så måtte jeg lage en dessert til middagen. Måtte lage en dessert som gikk fort og smakte godt. Kom på denne oppskriften som jeg...

Dessertkake med pasjonsfrukt fyll

Dette er en søt kake som jeg serverte med en syrlig gin-og sweetie granitè. Jeg ble inspirert av en oppskrift på Apèrtif sin side, men gjorde om litt. Til gele brukte jeg ripssaft fra hagen. Det ta...

Minipavlova med sitronstand.

Dette ble resultatet av en misslykket sitronterte.Jeg satte i gang og deigen ble perfekt,helt til jeg glemte den igjen i ovenen....Så da måtte jeg bruke de små grå å finne på noe nytt i slengen.Det...

Nyttårs bruleè med appelsin og kanel.

Her kommer oppskriften på appelsin bruleèn jeg serverte på nyttårsaften. Nå er appelsinene på sitt beste, cevita appelsinene er helt fantastiske! Så om du vil servere en god dessert i helgen så prø...

Klementin og chili panacotta.

Helgens dessert,igjen panacotta...Men det er så godt også kan man lage uttallige varianter! Her lager vi med klementin,chili og anis. 6 pers. Lag først sirup: Saft av 4 klementiner-skall av to. ...

Panacotta med smak av jul

Her kommer en oppskrift på panacotta med masse god julesmak. Perfekt dessert i julen. Saften av 1 appelsin 1 dl eple sprit 4 nellikspiker 3 kardemommefrø 1 kanelstang 1 stjerneanis 1 ts hone...

Rips mousse

Hadde endel råsaft av rips i fryseren som måtte testes ut, så da ble det mousse. Dette ble 10 stk små former. Kok først opp råsaften med sukker. 6 dl rips saft 150 gr sukker Ta av 3 dl rips saf...

Ananas carpaccio med kokkos sorbet.

Her kommer oppskriften på kveldens dessert. Lørdag er en kosedag for oss, så da blir det en liten dessert også:)Denne er fin å lage på forhånd. Dette er for to personer. 0,5 ananas renses og kjer...

Creme bruleè.

Da var helgen her igjen.Får besøk av mine svigerforeldre i helgen, så har laget creme bruleè til morgendagens middag. Denne er best da den får stå et døgn og trekke til seg den gode vaniljesmaken. ...

Tilslørte bondepiker.

Dette er gårsdagens dessert. Tilslørte bondepiker med eple sorbet. Sorbet oppskriften ligger under kategorien "is og sorber". Det frisket opp desserten litt. Dette brukte jeg til desserten: Hjemm...

Gammeldagse kveder.

En hektisk tirsdag...Jørn jobber seint og jeg har hentet Edward i barnehagen.Har fått i oss litt mat, så nå litt opprydding i heimen før foreldremøte klokken 19.00. Har ingen middags oppskrift idag...

Sprø eple rull.

Kom på at jeg hadde filodeig i fryseren idag, så laget disse sprø gode eple rullene til desserten. Kjempe godt og kansende. Så lager du rullene: Bruk oppskriften på eple syltetøy på eple terte op...

Verdens beste sjokolademousse.

Idag vil jeg dele min oppskrift på sjokolademousse. Denne oppskriften er super lett og fantastisk god!Dette er faktisk desserten jeg hadde i bryllupet mitt:)Denne må lages dagen i forvveien da den ...

Dessert:)

Her kommer bilder av desserten som ble servert igår. Oppskriften på kaken ligger under kategorien søtt og godt.Serverte det med markjordbær coulisen,jordbær sorbet og syltet små appelsin. Her er...

Fritert mango i filodeig.

Denne prøvde jeg på igår til panacottaen. Den ble knasende og sprø, men det ble ikke så mye smak av mangoen. Så et tips, prøv jordbær. Skal teste det ut ved en senere anledning. Her er iallefall o...

Panacotta

Skal im iddags selskap imorgen så laget panacotta idag. Skal lage litt sprøtt og godt tilbehør imorgen. Ettersom jeg skal ta det med passet de nye sylteglassene perfekt ettersom de er tette med lok...
Matforelskelse

Matforelskelse

30, Moss

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 4 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits