Rugbrød med honning

 



 I dag kommer det det en oppskift på hjemmelaget brød. Dette er en stor deig som blir 4 store brød. Jeg baker ofte brød på søndager så har vi brød hele uken. Jeg deler og fryser og tar opp igjen etter behov utover i uka. Så god og så sunt! 

Her kommer oppskriften:

1 pk tørrgjær

1,5 liter lunkent vann

200 gr lettkote havregryn

100 gr linfrø

100 gr solsikkekjerner

2 ss honning 

1 ss salt

5 ss rapsolje

,300 gr sammalt grov rug

150 gr fin rug

ca 1 kg hvetemel 

*Ha vann og gjær i bakebollen og bland dette godt. Ha så i havregryn,linfrø,solsikkekjerner,honning,salt og olje.

*Kjør dette godt sammen før du tilsetter melet.

*Elt deigen godt sammen i en bakemeaskin minst 15 minutter.

*Ha så deigen over i en ren bolle og hev deigen i ca 1,5 time.



 *Del så deigen i 4 og ha emnene i brødformer.

*Etterhev brødene til de er dobbelt så store.

*Stekes på 200 grader i ca 25 minutter.



 Perfekt til marpakka!

God helg alle sammen:) 

 

 

2 kommentarer

siljefriberg

18.10.2013 kl.12:44

Mmmm, nam! :D

Randi' s hemgjort mat

18.10.2013 kl.17:29

Minner meg om at det er lenge siden jeg har bakt brød. Hjemmlaget er best.

Gamle skatter får et nytt liv

20.10.2013 kl.13:51

Såå deilig:) dette må prøves:) ha en fin fin søndag:)

Skriv en ny kommentar

Matforelskelse

Matforelskelse

30, Moss

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 4 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits