Påske kveite



Det er påske og da er det tid for kos! Vi kjøpte en hel kveite så da ble det kveitefilet. kveite er en av mine yndlingsfisker. Hvit i kjøttet og meget smakfull. Man må passe på steketiden så den ikke blir overstekt for da blir den tørr.  Ettersom det er påske så ble oppskriften påske inspirert med masse god appelsinsmak. Oppskriften er til 4 voksne. 

Kveite: 

2 sider kveite

Salt og pepper

4 skiver seranoskinke

3 ss soltørket tomat+ litt olje fra glasset

2 ss kapers

2 stilker vårløk

1 sjarlottløk

*

*Legg kveiten på et bakepapir på et stekebrett. Strø på salt og pepper.

*Snitt opp skinke,løk og vårløk og bland dette med kapers og soltørket tomat. 

*Legg dette på fiskefiletene og bak kveiten i ovnen på 200 grader i max 12 minutter.


Nypoteter:

ca 600 gr nypoteter

4 ss meierismør

1 neve finhakket bladpersille

Salt og pepper

*Kok potene møre i lettsaltet vann.

*Når potetene er kokte,hell av vannet og vend inn smør og persille. Smak til med salt og pepper.

Appelsinkokt gulrot:

4 gulrøtter

1 sjarlottløk

Saft av 1 appelsin 

1 ss honning

1 stjerneanis

1 neve finhakket persille

*Fres løken i litt olje og tilsett appelsinsaft,honning og stjerneanis. Kok dette opp sammen med gulrøttene til de blir møre.

*Når gulrøttene er møre tas de ut og laken reduseres til en tykk sirup.

*Rett før servering tilsettes persillen og gulrøttene.

*Smak til med salt og pepper.



 Appelsin buerre blance:

1 sjarlottløk

Saften av 1,5 appelsin 

1 dl kraft

4-5 ss meierisaus

1 stilk finhakket vårløk.

*Finhakk sjarlottløk og fres det i litt olje. Ha på appelsinsaften og reduser.Tilsett så kraften og kok ned.

*Rett før servering piskes det inn smør og finhakket vårløk.

*Smak til med salt og pepper.

 
Serveres med dampet asparges.



Bon appetit og ha en fortreffelig påskeaften!



 

 

 





 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matforelskelse

Matforelskelse

29, Moss

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits