Piggvar med godt tilbehør

Her kommer oppskrift på middagen jeg servert igår. Hadde piggvar filet i fryseren og den ble gårsdagens middag.Årets ungarske nykål har kommet og smakte fortreffelig! Enkel smørstekt kål med bladpersille, et perfekt garnityr til fisken. Jeg marinerte også ferske favebønner og glaserte litt rødbeter. Som dere sikkert har merket så har jeg dilla på rødbeter, det er en fantastisk grønnsak!Tok også med meg skorsonnerot med meg hjem på fredag. Jeg glaserte noen og friterte litt. En veldig god kombinasjon av søte glaserte og knasende sprø litt bitre på toppen av retten.

Sånn kan du lage et herlig fiskemåltid:

Glaserte skorsonnerøtter:

Skrubb skorsonnerøttene godt og skrell de med en potetskreller. 

Del opp i passe biter og kok de møre i lettsaltet vann tilsatt sitron. Pass på at de har igjen spenst da de skal i stekepannen en tur.Avkjøles i rennede kaldt vann

Ha 1 ss sukker i pannen og smelt dette. Tilsett så 1 ss smør og kok dette sammen. Ha så i røttene og glaser de til de blir gyllene. Skvis over litt sitron mot slutten og ha på litt salt og pepper. Friterte skorsonnerøtter:

Vask og skrubb skorsonnerøttene og skrell de med en potetskreller. Når alt det brune er borte skrell tynne strimer med potetskrelleren. Friter med en gang så de ikke blir brune.

Friter på middels varme så de blir gyllent brune. Legg de så på et kjøkkenpapir og la de renne av. Dryss på litt salt.

Dette kan oppbevares i en tett boks.

Glaserte rødbeter:

Skrell rødbetene(1 stor) og del opp i små terninger.

Fres de så i panna på middels varme til de begynner å bli møre.

Ha så over 1 ss brunt sukker og glaser. 

Tilsett så 0,5 finhakket sjarlottløk og fres.

Rett før servering tilsettes litt finhakket bladpersille.

Smørdampet nykål:

Finsnitt 0,5 hode nykål

Smelt ca 50 gram smør i stekepannen og tilsett kålen. Fres kålen,men ikke la den falle sammen.

Før servering smak kålen til med salt og pepper og litt bladpersille

Marinerte favebønner:
Rens ut erter fra de ferske bønnene og ha det i en skål.

Blancher bønnene i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøles i kaldt vann.Ha de så i en bolle og mariner. 

Tilsett 1 ts finhakket sjarlottløk,litt bladpesille,1ss god olje og et par dråper hvit balsamico eddik. Smak til med salt og pepper. 

Pannestekt piggvar:

2 piggavr fileter

Ha olje i pannen og varm opp. Ha i filetene og  salte og peppre. Tilsett et par terninger smør under bruning. Brun fisken på begge sider og sett deretter pannen inn i oven på 150 grader et par minutter så fiksen blir gjennomstekt. Pass på så ikke fisken blir for mye stekt, da blir den tørr...

Eple buerre blancen jeg hadde til fisken ligger under kategorien "sauser".


Fisk kan ikke bli bedre..
 

 

 

 

 

2 kommentarer

LeChef

16.04.2012 kl.11:50

Hvor har du fått tak i ferske favabønner på denne tiden av året? Flott rett!

matforelskelse

16.04.2012 kl.16:10

Er så heldig å jobbe med salg av grønnsaker i Augusta Arnesen, så derfor kan jeg velge fra øverste hylle hver eneste dag! Men kanskje du kan finn favebønner på innvander butikker? De kjøper ofte fra torget på Økern.

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

28, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits