Piggvar med potet purè,shitakesopp og beter.
Piggvar er min favorittfisk, så når Jørn hadde kjøpt en hel piggvar så var jeg i ekstase! Måtte selfølgelig ha litt godt tilbehør til denne. Vi laget mandelpotet purè,frest shitakesopp,glaserte rødbeter,sugar snaps og buerre blanc saus. Helt fantastisk!Så om du kommer over piggvar så er det helt klart verdt sin pris. Og man må lage kraft av beina,det er basen til den gode sausen. Oppskrift på kraft ligger under kategorien "krafter".
Sånn kan det gjøres:
*Begynn å filitere fisken. Legg så filetene til siden mens du lager kraften. (dette tar ca time,så det beste er å kjøre dette dagen i forveien da kraften må reduseres før bruk.)
*skrell og del opp poteter og kok møre. Dette siktes så igjennom en potetpresse med små hull. Bland så inn melk/fløte etter smak og evnt litt smør. Smak til med salt og pepper.
*Rødbetene deles i ønsket størrelse og has i stekepannen på medium varme med litt olje,smør og en sjarlottløk. La dette frese til de er blitt litt myke,men husk at det skal være litt tyggemotstand i betene. Tilselutt tilsettes litt brunsukker over betene,fres til betene er karamellisert.
*Så til sausen...Kutt opp en banansjarlottløk og fres det i en kjele, tilsett så ca 1,5 dl hvitvin og kok inn til det er en kraftig smak.Tilsett så et par deseliter med fiskekraften og kok inn endel. Pisk så inn ternet kaldt smør til sausen tykkner. Smak til sausen med sitron,salt og pepper.Denne sausen er bare helt fantastisk....
Rett før servering stekes fisken i pannen med litt smør,salt og pepper. Husk å ikke stek for lenge,da blir den tørr.
Fres også shitakesopp og finsnitt sugar snaps.
Anrett og server med en god hvitvin.Dette er helge lykke på høyt nivå!