Vegetar pai

Da var det helg igjen. Det blir en hektisk helg da Jørn skal på kick off fest og jeg på Bamas 125-års jubileum imorgen. Så da blir det god middag idag. Denne paien er helt vegetarisk, men den kan selfølgelig tilsettes kjøtt om ønskelig. Jeg laget deigen igår så den var klar idag. Man kan også lage denne dagen i forveien så den er helt klar. Serveres med frisk salat. Et tips er å variere med forskjellige oster. Om man er glad i blåmuggost så passer dette veldig godt.

Paideig:

125 gr smør i terninger

0,5 ts salt

2 ss vann

3 dl hvetemel

Kjør alt sammen i en foodprosessor til deigen samler seg. Legges i kjøleskapet minst en time før servering.Når paien skal lages så klemmes deigen ut i formen.Press godt opp på kanten.



Prikk så deigen med en gaffel å forstek deigen på 200 grader i ca 10 minutter. Deigen skal være gyllen.



 Grønnsaks fyll: 

1 løk i skiver

2 ass parikaer i strimler

0,5 purre i biter 

2 fedd hvitløk

en liten bit chili

100 gr fersk spinat 

salt og pepper 

Kutt alle grønnsakene og fres i en stekepanne. Mot slutten tilsettes spinaten. Smak til med salt og pepper.



 Eggefyll:

6 egg

6 ss fløte

finsnittet bladperkille og oregano

salt og pepper.

pisk alt sammen.



Når paideigen er forstekt tilsettes grønnsaksblandingen,så eggeblandingen. Tilslutt tilsettes ost etter ønske. Vi brukte revet mozarella og parmesan.

 
Paien stekes på 200 grader i ca 20 minutter.La paien hvile litt før den deles opp.



Paien serveres med frisk salat.



 

 

 

7 kommentarer

Vegetarmat.org

14.01.2012 kl.23:40

Denne så god ut!

Karl M

24.02.2012 kl.21:00

Vi har prøvd den. Veldig god!

matforelskelse

25.02.2012 kl.10:52

Så bra dere likte den! Den er veldig god:)

Heidi

17.06.2012 kl.04:45

Hei! Jeg skulle ha besøk av ei venninne og hun er vegetarianer. Da googlet jeg vegetar pai og endte opp her! Jeg skrev av ingrediensene og løp på butikken. Jeg rakk akkurat å bli ferdig med å lage den til hun kom og det ble en suksess! Driiiiit god!!! Takk for at du delte en så deilig oppskrift, denne skal jeg lage flere ganger! Det er ikke første gang jeg kommer på besøk her inne! Klem Heidi.

matforelskelse

17.06.2012 kl.20:03

Så bra den ble vellykket, det er en veldig god vegetarpai! Hyggelig at andre prøver ut oppskriftene mine:)

Daniella

29.06.2012 kl.21:23

Veldig god :) Takk for fin oppskrift!

matforelskelse

30.06.2012 kl.20:44

Så bra du likte paien Daniella! Hyggelig at du brukte oppskriften min.

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

29, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits