Ovnsbakt ishavsrøyeHer kommer oppskriften på gårsdagens fiskemiddag. 4 personer.

Fisken: Fisken saltes og peppres i buken. Tilsett så sitron og krusperskille.Bakes i ovnen i ca 12 minutter på 20 grader. Gremulata potet:

600-800 gr små potet(jeg brukte små ringeriks potet) stekes i nøytral olje på middels varme til de blir møre i midten. Rett før servering tilsettes saften av 2 sitroner og masse finhakket krusperskille. Smakes til med salt og pepper.

Saus:

Finhakk 1 sjarlottløk og kok dette ned med 1 dl hvitvin.

Tilsett så 3 dl kyllingkraft og kok ned.

Ferdig still sausen med 1 dl fløte og saften av 1 sitron. Kjør sausen med stavmixer så den skummer og tilsett litt fersk timian.

Blomkål purè:

0,5 blomkål kokes i lettsaltet vann med 1 buljong terning. Kokes helt mør.

Så tilsettes fløte og melk og mos dette med en stavmixer. Kjør til purè og smak til med salt og pepper.

Sauterte  grønnsaker:0,5 rød og gul parika i strimler

0,5 fenikkel i strimler

1 stk gulrot i strimer

1 sjarlottløk i strimer

 0,5 pakke asparges topper.

Freses i pannen med olje og smakes til med salt og pepper. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

28, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på snart 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits