Kveite med asiatisk salat.Her kommer oppskrift på dagens middag. Enkelt,raskt og kjemepegodt. Det som ikke var så asiatisk var potetmos,så om man vil ha litt mere asiatisk så bruk eggenudler i salaten. Men potetmos var godt det også:)

Kok først potetmos.

7 poteter og 1 fedd hvitløk  kokes møre i vann. Når potetene er møre tilsettes  1 ss smør og 5 ss fløte. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. 

Asia salat:

1 gulrot- Strimles med ostehøvel eller en skreller

0,5 stk  fenikkel

en bit purre

en bit kål

0,5  stk sjarlottløk

1 bit rettish

Alt blandes i en bolle. Kutt alle grønnsakene i julienne(tynne strimler).

Dressing:

 1 bit ingefær

 1 fedd hvitløk.

Dette finhakkes, så tilsettes:

0,5 ss sesamolje

8 ss kikoman

2 ss fish saus

 ss ris eddik

 ss rapsolje.

Dette tilsettes grønnsakene. La de stå en stund på benken så grønnsakene trekker til seg god smak av dressingen. Posjert kveite:

0,5 sjarlottløk

1 dl vin.

Dette kokes ned. Så tilsettes 1 laubærblad,1 sitron og 5 dl vann.Dette kokes opp og fisken legges i og trekkes på middels varme. Sett i et steke termometer. Fisken er ferdig når den er 50 grader.  Fisken renses og middagen serveres. 

Jeg prøvde ut sort rettish, jeg friterte noen flak som jeg strødde over litt salt. Man kan også bruke vanlig rettish.Det fås hos invanderer butikker. 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

28, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på snart 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits