Fish`n chips.


Dagens middag ble fish`n chips. Dette er kjempegodt og veldig barnevennlig. Og alt er selfølgelig laget fra bunnen av. Serverer med råkost salat sånn at det blir litt grønnsaker.

Jeg bruker mandelpotet når jeg lager chips. Det lager en god smak. Del potetene i staver og friter til de er gyllene. Dryss litt salt over før servering. Jeg bruker fersk seifilet.Dette er en fin fisk å bruke til denne retten. Kjempe billig og god, så om du ikke må så velg fersk istedet for frossen. Ta ut beina som sitter på midten av fisken.  


Del så opp i passe biter. Jeg liker de litt små ,sånn at de blir ferdige når man friterer.

Ha fiskestykkene i en blanding av hvetemel,salt og pepper.

Vend så i pisket egg,

tilslutt så vendes fisken i brødkromme.

Friteres så i raps olje til fiske bitene er gyllene. La bitene renne av på papir. 

 

Dressing: 

0,5 fedd hvitløk

0,5 sjarlottløk

0,5 ts grov og 0,5 ts vanlig dijon sennep

salt/pepper

1 ts kapers

1 stk hel sylteaggurk

2 ss saft av sylteaggurk

Alt dette kjøres og moses i en foodprossor.

Så tilsettes 2 stk eggeplommer og spe med raps olje. Ca 2,5 dl. Tilsett en ss vann så ikke dressingen sprekker. Husk å spe med tynn stråle. Smakes til med salt og pepper.

Serveres med råkost salat som er laget av en bit hodekål og to stk gulrot i julienne. Ha på litt balsamico eddik og litt sitronsaft.


 

 

 

2 kommentarer

Ellen

10.okt.2011 kl.10:31

Detta skal jeg prøve! :D

Hanne Alice-Matforelskelse

10.okt.2011 kl.17:21

Det må du gjøre, sikker på at Petter liker det også:)

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

28, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på snart 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits