Sommerlig fjellørret.


Idag ble det fjellørret. Ettersom vi kom hjem litt seint idag så måtte det få fort så vi filiterte fisken,ovnsbakte nypotet,laget en syrlig hvitvinssaus og en sommerlig sommersalat med rå grønnsaker. Nam Nam!

Først kuttet jeg nypotet i to og dryppet over god olje,salt,pepper og litt friske urter. Bakte de i ovenen på 200 grader i ca 15-20 min. 

Choppet opp gulrot,sukkererter,paprika og sjarlottløk i strimeler og marinerte det med sitron og olivenolje. Smakte til med salt og pepper enkelt og greit.

Så laget jeg sausen. Kokte opp 2 dl fløte og hadde i litt hakkede urter.

 

Kuttet så opp en halv banansjarlottløk og fereste det  i litt smør.

Hadde så en i en ca en halv dl hvitvin.

Reduserte dette og tilsatt den nedkokte fløten. Dette kokte inn. Smakte til med salt,pepper og sitron.

Stekte så den filiterte fiske  i litt smør med skinnsiden ned. Dette tok ca 3 minutter.

Så var det klart for mat på under en halv time:)






Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

28, Sørum

Jeg er ei matglad jente på 28 år. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på snart 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Kategorier

Arkiv

hits