Hjemmelaget hamburger med godt tilbehør!

I dag ble det hjemmelgde hamburger på menyen. Satte hamburgerbrød deigen klokken 11.00 idag ettersom jeg liker best å kaldheve gjærdeiger om tiden tilsier det. Det er litt utradisjonell vri på colslawen, men det er bare å droppe granateple om det ikke faller i smak. Men det var veldig friskt og godt i.Så her kommer oppskriftene.Det er nok til 4 pers.

 

Hamburgerbrød 7 stk:

1 liten bit fersk gjær(to små erter)

2,5 dl kaldt vann

3 ss olivenolje

0,5 ts salt

2 dl sammalt hvete

4 dl hvetemel

Bland kaldt vann og gjær så det løser seg opp. Tilsett så olje og salt og bland godt i mikeren. Ha i det grove melet og tilsett litt og litt hvetemel. Juster evnt mengden. La deigen gå i kjøkkenmaskinen i 5-10 min så den blir blank og smidig. 

Så tar du deigen og legger den i en ny ren bolle.

Trekk så over plastfolie og legg over et kjøkken håndkle.

Deigen heves i 5 timer, og slik ser den ut da den er ferdig.

Kna deigen på benken og del opp i emner.

Brødene legges på stekebrett og klemmes ut og settes til etterheving i ca45 minutter med et kjøkkenhåndkle over.

Når de er ferdig helvet så pensle med vann og strø over sesamfrø.

Stekes i 12-15 minutter på 200 grader.

Hamburger:

0,5 kg kjøttdeig/karbonadedeig.

2ts salt

1 sjarlottløk

1 egg

3 ss brødkromme

2 fedd hvitløk

1 ss hakket timian

1 grønn chili

1 ss kapers

1 ss brun sukker

1 ss hp saus

5 dråper worscetershire saus

1 ts brunt sukker

Grovkvernet pepper

Kjøtt og salt has i en bolle og blandes godt sammen. Da vil deigen gå sammen og bli litt seig. Tilsett så hakket løk,chili,kapers,timian og brødkromme og jobb deigen sammen.

Tilslutt has hp,worshire saus og egg i. Bland godt sammen og lag 5-7 burgere.

 Brunes i pannen og stekes deretter i ovn i ca 10 min på 200 grader.



Colslaw.

2 stk revet gultot

1/4 revet hodekål

1/2 revet grønnt eple

1/2 granat eple(kun kjerner, hakk de ut med en kniv)

Dressing:

2ss majones

2 ss matyoughurt

5 dråper worchester saus

1 ss hvitvinseddik

Salt og pepper

Lag dressingen, bland alt sammen og riv grønnsakene og bland.

Ajvar dressing.

0,5 rød parika i terninger

1/2 rødløk i terninger

1 stk syltet paprika

1 fedd hvitløk

2 stk soltørket tomat

Kjør grønnsakene i en foodprosessor til det er grovakket. Tilsett så 7 ss youghert,sitronsaft av 0,5 sitron,1 ts sukker,salt og pepper.Kjør dette sammen. 

Ovnsbakte nypoteter.

Del nypotet i ønsket mengde i to. Hell på god olivenolje,salt, pepper og et par kløfer hvitløk. Har du noen urter ti lovers så ha på de. Jeg brukte timian og oregano.

Stekes på 200 grader i ca 20 min. Kjenn om de er ferdig med en spiss kniv.


 Og sånn ble resultatet. Hadde på litt skivet tomat og rødløk.














Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matforelskelse

matforelskelse

29, Sørum

Jeg er ei matglad jente som heter Hanne Alice. Er gift med Jørn og sammen har vi Edward på 3 år.Vi er to pensjonerte kokker som elsker å kokke, så i fritiden blir det mye god mat og drikke.Vi er opptatt av variert og mat laget fra grunnen av. Ser også at Edward har interessen for matlaging,men det er vel ikke så rart da jeg står over grytene så ofte jeg kan.Håper å inspirere andre til å lage god mat uten halv og helfabrikata.

Matbloggtoppen susnet.nu statistik Hyggelige besøk siden 28.09.2011: Besøk denne måneden: Besøk denne uken: Besøk idag: Online nå: text/javascript /script_famebloggers_tracker_6347875 / Matprat

Kategorier

Arkiv

hits